NEK

Yritys - NEK Oy

Perheyrityksen toiminta on saanut alkunsa jo vuonna 1985 asuntovaunujen erikoisvalmistajana. Laadukkaita ja hyvin varusteltuja CD-asuntovaunuja näkee vielä tänäkin päivänä tien päällä. Asuntovaunut vaihtuivat 90-luvulla kuorma-autojen umpikorien valmistamiseen. Vuonna 1992 tuotteiston muodostivat jakelukorit 3,4-12 tonnin välillä. Myöhemmin valikoima laajentui kattamaan koko jakelukorien skaalan aina 28 tonnin kokonaispainoon saakka, sisältäen ATP-, ja ADR-luokitellut korit.

 

NEK Oy on tuotteillaan merkittävä valmistaja Pohjoismaissa.

 

Tuotekehityksen lähtökohtana on ollut tiivis yhteistyö kuorma-automyyjien ja käyttäjien kanssa, sekä nykyaikaisen korivalmistuksen vahva tuntemus. Näemme yhtiömme tärkeimmäksi tehtäväksi vapauttaa asiakkaidemme resurssit oman liiketoiminnan tehokkaaseen suorittamiseen. Me huolehdimme oman osuutemme sovitun aikataulun puitteissa.

 

Toiminta-ajatuksemme toteutuu arvojen kautta, joita ovat:

  • Asiakkaiden liiketoiminnan tukeminen
  • Henkilöstön sitoutuminen ja ammattiylpeys
  • Muiden sidosryhmien huomioiminen kaikessa toiminnassa.

Yrityksemme toimii seuraavien vaatimusten mukaisesti:

  • SFS-EN ISO 9001:2008 laadunvarmistusjärjestelmä
  • SFS-EN ISO 14001:2004 Ympäristönhallintajärjestelmä
  • OHSAS 18001:2007 Työ-, terveys- ja turvallisuusjärjestelmä

 

Yrityksen historia vuodesta 1985 tähän päivään asti.

1985 Närpiön Erikoisvaunut NEK Oy perustettiin ja toiminta alkoi pienessä vuokrahallissa Ylimarkun keskustassa. Tuolloin tuotteina olivat siirrettävät työmaa- ja työtilat, sekä tilauspohjaisesti valmistetut CD-asuntovaunut.

 

1987 Toiminta siirtyi nykyiselle tontilleen. Tuolloin rakennetut 450 m²:n toimitilat ovat edelleen pienenä osana nykyisiä halli- ja toimistotiloja.

 

1991 Asuntovaunujen valmistus lopetettiin siihen aikaan vallinneen laman seurauksena.

 

1995 Kuorma-autot tulivat mukaan tuotteistoon, jolloin mukaan tuli myös ulkopuolisia sijoittajia.

 

1997 Kokoonpanossa siirryttiin liimatekniikoihin ja mekaaninen kiinnittäminen jätettiin kokonaan pois.

 

2002 Muut tuotteet kuin kuorma-autot siirrettiin tytäryhtiö M-Partners Oy:lle. Vuonna 2002 aloitettiin myös huoltoautojen korien valmistus- ja myyntiyhteistyö Norjaan, Stavangerista käsin toimivan Paltek A/S:n kanssa. Yhteistyö jatkuu edelleen n. 30 auton vuosivolyymillä.

 

2003 Lääkekuljetusten vaatimiin olosuhteisiin kehitettyjen kuormatilojen myynti ja valmistus aloitettiin, joka niin ikään jatkuu edelleen. Suomessa käytettävien lääkkeiden kuljetuksista merkittävin osa kuljetetaan meidän Sure-Heat mallistollamme. 2005 aloitettiin rajatun malliston kanssa Ruotsissa.

 

2009 Suomeen toimitettavien huoltoautojen valmistus ja varustelu alkoivat. Samana vuonna myös ulkopuoliset sijoittajat myivät osuutensa takaisin perheyrityksen omistajille.

 

2017 Ensimmäisen puolivuotiskauden aikana investoitiin uuteen tuotantolinjaan, jonka ansiosta yrityksen toimintavalmiudet kasvoivat entisestään. Kesällä 2017 otettiin käyttöön huoltamoiden sähköinen palvelukonsepti ja verkkokauppa. Näillä tullaan parantamaan merkittävästi tuotteiden ennakoivaa huoltoa ja pitämään huolta, että asiakkaidemme kuljetuskalustot pysyvät liikkeellä.

 

2019 Pharma-tuoteryhmän tuotekehitysprojekti saatiin päätökseen ja lanseerasimme lääkekuljetusten lämpötilaongelmat ratkaisevan ATP-hyväksytyn BNA-korisarjan. Nyt lääkkeet kulkevat aina oikeassa lämpötilassa apteekkeihin ja keskussairaaloihin.

 

2020 Yhtiön nimi muutettiin NEK Oy:ksi.

 

 

Arvot

NEK elää ja voi hyvin vain asiakaspalvelun kautta. Siksi pyrimme kaikin keinoin siihen, että yhteistyö kanssamme on:

 

1. Helppoa

2. Saavutettavissa

3. Ennakoitavissa

Myynti 0503675124 After sales 0504110077
Ota yhteyttä ›