Historia

Yrityksen historia vuodesta 1985 tähän päivään asti.

1985 Närpiön Erikoisvaunut NEK Oy perustettiin ja toiminta alkoi pienessä vuokrahallissa Ylimarkun keskustassa. Tuolloin tuotteina olivat siirrettävät työmaa- ja työtilat, sekä tilauspohjaisesti valmistetut CD-asuntovaunut.

1987 Toiminta siirtyi nykyiselle tontilleen. Tuolloin rakennetut 450 m²:n toimitilat ovat edelleen pienenä osana nykyisiä halli- ja toimistotiloja.

1991 Asuntovaunujen valmistus lopetettiin siihen aikaan vallinneen laman seurauksena.

1995 Kuorma-autot tulivat mukaan tuotteistoon, jolloin mukaan tuli myös ulkopuolisia sijoittajia.

1997 Kokoonpanossa siirryttiin liimatekniikoihin ja mekaaninen kiinnittäminen jätettiin kokonaan pois.

2002 Muut tuotteet kuin kuorma-autot siirrettiin tytäryhtiö M-Partners Oy:lle. Vuonna 2002 aloitettiin myös huoltoautojen korien valmistus- ja myyntiyhteistyö Norjaan, Stavangerista käsin toimivan Paltek A/S:n kanssa. Yhteistyö jatkuu edelleen n. 30 auton vuosivolyymillä.

2003 Lääkekuljetusten vaatimiin olosuhteisiin kehitettyjen kuormatilojen myynti ja valmistus aloitettiin, joka niin ikään jatkuu edelleen. Suomessa käytettävien lääkkeiden kuljetuksista merkittävin osa kuljetetaan meidän Sure-Heat mallistollamme. 2005 aloitettiin rajatun malliston kanssa Ruotsissa.

2009 Suomeen toimitettavien huoltoautojen valmistus ja varustelu alkoivat. Samana vuonna myös ulkopuoliset sijoittajat myivät osuutensa takaisin perheyrityksen omistajille.

2017 Ensimmäisen puolivuotiskauden aikana investoitiin uuteen tuotantolinjaan, jonka ansiosta yrityksen toimintavalmiudet kasvoivat entisestään. Kesällä 2017 otettiin käyttöön huoltamoiden sähköinen palvelukonsepti ja verkkokauppa. Näillä tullaan parantamaan merkittävästi tuotteiden ennakoivaa huoltoa ja pitämään huolta, että asiakkaidemme kuljetuskalustot pysyvät liikkeellä.